De Nederlandse InclusiviteitsMonitor

Een écht inclusief Nederland, daar werken we samen aan.

Een inclusieve organisatie: een werkplek waar medewerkers hun unieke talenten laten zien en deze ook inzetten. Maar hoe weet je als organisatie of je op de juiste weg bent? De Nederlandse InclusiviteitsMonitor (NIM) helpt jou met metingen gebaseerd op wetenschappelijke inzichten een organisatie te realiseren die diverser en inclusiever is. Zodat iedereen zich thuis voelt en erbij hoort.

Diversiteit & Inclusie

Iedereen mag op ons feestje komen. Maar mogen ze ook meepraten over de muziek die de DJ draait? Steeds meer organisaties leren hoe belangrijk het is aandacht te besteden aan de diversiteit van hun medewerksbestand en de mate van inclusie in hun organisatie. Inclusieve en diverse organisaties zijn bewezen creatiever en innovatiever. Deze organisaties presteren beter dan organisaties die zich niet bezighouden met inclusie en diversiteit. Daarnaast is het belangrijk om iedereen gelijke kansen te bieden.

Een inclusieve en diverse organisatie geeft verschillende mensen het gevoel dat zij erbij horen, zichzelf kunnen zijn en dat zij invloed hebben in de organisatie. Bij steeds meer werkgevers staan diversiteit en inclusie hoog op de agenda. Zij zien hierin een meerwaarde voor hun organisatie en hun medewerkers. Tegelijkertijd worstelen organisaties ook met het thema. De NIM biedt hen houvast.

.

 De Meerwaarde

  • Meedoen aan de Maatschappij

    Bouw mee aan een Nederland waarin medewerkers gelijkwaardig toegang hebben tot de basisbehoeften van de maatschappij.

  • Gelukkige Medewerkers

    De medewerkers in jouw organisatie zullen gelukkiger zijn. Daardoor is er minder verzuim en zijn er dus ook minder maatschappelijke kosten.

  • Talent Aantrekken

    Krijg toegang tot een breder aanbod van talent en een minder hoog verloop door een goed D&I beleid te voeren.

  • Diverse Klanten

    Speel beter in op verwachtingen en behoeften van klanten en bind daarmee nieuwe klanten aan jouw organisatie.

  • Bewezen Businesscase

    Betere prestaties, meer innovatie en creativiteit. Dit zijn de resultaten voor bedrijven die actief werk maken van diversiteit en inclusie, blijkt uit onderzoek van o.a. McKinsey.

  • Wet & Regelgeving

    Door de ontwikkelingen op het vlak van D&I in wet- en regelgeving, ontstaat de noodzaak om te voldoen aan deze regelgeving.

De Monitor

De Nederlandse InclusiviteitsMonitor bestaat uit twee instrumenten. De Beleidsscan Inclusiviteit brengt in kaart in hoeverre het diversiteits- en inclusiebeleid in jouw organisatie samenhangend, systematisch ingericht en geïmplementeerd, en wetenschappelijk gefundeerd is. De Medewerkersscan Inclusiviteit© brengt in beeld hoe jouw medewerkers het werkklimaat ervaren. Met behulp van deze metingen en beschikbare wetenschappelijke kennis krijg je een adviesrapport waardoor je weet welke vervolgstappen jouw organisatie moet zetten voor een inclusieve organisatiecultuur.

Deze organisaties deden al mee

“Organisaties moeten de samenhang in het beleid over de hele keten van instroom, inclusie, doorstroom, en uitstroom in kaart brengen, om te achterhalen waar ze meer kunnen doen om diversiteit optimaal in te zetten.”

— Bnr.nl

Onze publicaties

Ook inzicht krijgen in hoe inclusief jouw organisatie is?