‘Wij maken alles meetbaar’

Door zijn liefde om alles cijfermatig te onderbouwen, lepelt hij de feiten makkelijk op. ‘Nog steeds verlaten meer mensen met een andere etnische achtergrond het bedrijf dan witte, Nederlandse collega’s. Maar daartegenover staat dat de medewerkerstevredenheid wel omhoog is gegaan.’ … Nu in theorie diversiteit op de kaart staat, werkt Guiamo door middel van trainingen aan de praktijk. ‘Want alles kan wel goed geregeld zijn op papier, uiteindelijk moet het ook in het dagelijkse reilen en zeilen gaan klinken.

De next step is om te kijken naar het gedrag van mensen, wat doen mensen precies om diversiteit en inclusie te bevorderen. Dat is meetbaar, en daarin is PwC wel één van de vooruitstrevende organisaties. Wij maken alles meetbaar.’ … ‘Culturele diversiteit meetbaar maken vinden heel veel organisaties spannend, maar als je vrijwillig aan je medewerkers vraagt, is dat zeker mogelijk. Binnen PwC heeft meer dan 90% vrijwillig opgegeven wat hun culturele achtergrond is.

Lees het hele interview met Terence Guiamo, Head Diversity & Inclusion bij PwC, op MT.nl of luister het interview hele interview op BNR Nieuwsradio.

Bron: MT.nl & BNR Nieuwsradio